Handige tips voor uw slagroommachine

[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” /][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Handige tips voor uw slagroommachine


– Gebruik de juiste slagroom

Zelfs de beste slagroommachine kan alleen de beste service bieden als u de juiste slagroom gebruikt. Houd er rekening mee dat slagroom een natuurlijk product is dat onderhevig is aan verschillende variaties, zoals de seizoensgebonden samenstelling van de voeder voor melkvee.

Over het algemeen wordt het gebruik van het verse room met een vetgehalte tussen 30 en 35% aanbevolen.

Bij het gebruik van langhoudbare slagroom is het mogelijk om een langere houdbaarheid te hebben maar het is aan te bevelen om bekende producten te kopen, omdat niet alle langhoudende slagroom naar tevredenheid opkloppen.

 

– Desinfecteer uw slagroommachine wekelijks

Voor machines zonder automatische reiniging! Om het effect van desinfectie te vergroten, dient de rest van de reinigingsvloeistof één keer per week te worden gelaten na het hoofdwasproces in de pomp en het opklopsysteem.

De volgende ochtend, vóór gebruik, de oplossing wegpompen en afspoelen met ongeveer 3 liter helder, koud water. Het desinfecteerproces moet ook worden uitgevoerd na een lange periode van niet-gebruik.

 

– Onderhoud van uw slagroommachine

1. Van tijd tot tijd moet de RVS binnencontainer ook worden gereinigd. Om de binnencontainer te reinigen, verwijdert u de netstekker en laat u het apparaat ontdooien. Gebruik heet water met afwasmiddel en droog de binnencontainer grondig.

2. Wrijf nooit over de buitenste laag met ruwe voorwerpen, anders krast het oppervlak. Een standaard verzorgingsproduct voor roestvrij staal kan worden gebruikt om vetresten te verwijderen die vast zijn komen te zitten.

3. Af en toe moet een inspectie van de afdichtingsringen, vooral in het klopsysteem en inlaatpijp, worden uitgevoerd.

4. Elk ander onderhoud aan de machine is niet vereist, behalve normale reiniging en desinfectie.

5. Neem in geval van storingen die u niet kunt oplossen, contact met ons op.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]